8 podudzi z kurczaka • 12 pomidorków koktajlowych • 4 łyżki keczupu • 2 łyżki płynnego miodu • sos tabasco • 2 limonki • zielenina • słodka papryka sproszkowana • sól, pieprz
Podudzia z kurczaka w pikantnej marynacie
Szybki i prosty przepis na smaczny obiad
Łatwy
Składniki
Wartość energetyczna (kcal/100g):
220
220
Przygotowanie
Na marynatę utrzeć keczup z miodem, dodać kilka kropli tabasco, ewentualnie niewielką ilość przyprawy curry, całość dokładnie wymieszać. Udka posmarować marynatą, ułożyć w dużym naczyniu, przykryć, wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Udka wyjąć z marynaty, każde oprószyć pieprzem, solą, papryką sproszkowaną. Grillować na ruszcie 25-30 minut, od czasu do czasu przewracając. Udka rozłożyć na liściach sałaty, udekorować kawałkami limonki i pomidorkami koktajlowymi oraz zieleniną.
Komentarze