Faszerowane sznycle z indyka

Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny!
Średni

Składniki

• 500 g piersi z indyka • 300 g mieszanki warzywnej • 500 g ziemniaków • 150 g chudego twarogu • 5-6 łyżek bułki tartej • 4 plastry gotowanej szynki drobiowej • jajko łyżka mąki pełnoziarnistej • łyżka parmezanu • pęczek mieszanych ziół (pietruszka, bazylia, koperek, szczypiorek) • oliwa lub olej ryżowy • cytryna sól, pieprz

Wartość energetyczna (kcal/100g):
225

Przygotowanie

Mięso pokroić na sznycle, rozbić, doprawić solą i pieprzem. Zioła należy posiekać i wymieszać z twarogiem, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa położyć kawałek szynki, posmarować masą twarogową i złożyć na pół. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku, tartej bułce wymieszanej z parmezanem. Smażyć na rozgrzanym oleju ryżowym około 5 minut na każdej stronie. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Sznycle skropić sokiem z cytryny, podawać z warzywami i ziemniakami w mundurkach.

Komentarze